Γεγονότα-Ειδήσεις ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2024

Posted by at 11 September, at 17 : 43 PM Print

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΡΟΛΑ οριστικά το εμβληματικό και ευρέως γνωστό εστιατόριο «Neptune Diner» στην Αστόρια έπειτα από σαράντα χρόνια παρουσίας και προσφοράς καλού φαγητού τόσο στην Ομογένεια της Αστόριας, όσο και γενικότερα στην Ομογένεια της Νέας Υόρκης και στους Αμερικανούς πολίτες. Το δημοφιλές ομογενειακό εστιατόριο άνοιξε για πρώτη φορά στην 31-05 Astoria Blvd το 1984 από τον Πίτερ Κατσίχτη και γρήγορα εξελίχθηκε σε έναν αγαπημένο τοπικό θεσμό.

Ο Κατσίχτης έχει ανοίξει άλλα δύο εστιατόρια Neptune, το Neptune II στη λεωφόρο Classon στο Μπρούκλιν το 2012 και το Neptune Diner στη λεωφόρο Bell στο Bayside το 2020. Το προσωπικό του εστιατορίου με έδρα την Αστόρια επιβεβαίωσε ότι και οι δύο τοποθεσίες θα παραμείνουν ανοιχτές. Ωστόσο, η δημοφιλής επιχείρηση στην Αστόρια, γνωστή για την 24ωρηεξυπηρέτηση, το παραδοσιακό φαγητό του ντάινερ και τις ελληνικές σπεσιαλιτέ, έκλεισε τις πόρτες της μετά από πέντε χρόνια σχετικών φημών. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τα σχέδια της MDM Development με έδρα την Αστόρια για την αναοριοθέτηση ενός τμήματος της 31ης οδού όπου βρισκόταν το εστιατόριο. Το συμβούλιο ψήφισε 47-0 υπέρ του σχεδίου αναοριοθέτησης, δίνοντας στην MDM Development το πράσινο φως για την κατασκευή τριών κτιρίων κατοικιών στην ανατολική πλευρά της 31ης οδού.

Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ AEGEAN CRUISES ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ και φέτος το 11ο ετήσιο ταξίδι, κρουαζιέρα, «Greeks at Sea!».Η κρουαζιέρα θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα (Presidents Week), από 15-22 Φεβρουαρίου 2025 με αφετηρία το Ft. Lauderdale στην Φλώριδα. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί με το φημισμένο κρουαζιερόπλοιο CELEBRITY SUPERLINER APEX και έχεις ως προορισμό τα νησιά, TURKS & CAIKOS, BIMINIBAHAMAS, KEY WEST, PUERTO PLATA και DOMINICAN REPUBLIC.

Δηλώστε συμμετοχή στην 11η ετήσια κρουαζιέρα, 7 νυχτών, με ζωντανή ελληνική διασκέδαση, φέτος με τον γνωστό Έλληνα δημοτικό τραγουδιστή, Γιώργο Βελισσάρη, μαζί του η Ανθή Αγγέλο, Γιώργος Μπάρλας και Κώστας Τριανταφύλλου.

Κάντε κράτηση μέχρι 1 Οκτωβρίου 2024. Οι τιμές και τα δωμάτια έχουν ως εξείς:

AQUA CLASS $2,476 Per Person
CONCIERGE $2,029 PP
DELUXE VERANDA $1,945 PP
OCEANVIEW $1,753 PP
$250 PP DEPOSIT, FINAL PAYMENT OCT 1, 2024

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: ΑΝΘΗ (646) 673-5612
AEGEANCRUISES4@GMAIL.COM
WWW.AEGEANCRUISES.US

ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ άνοιξε στη διεύθυνση 420 Kent Ave δίπλα στο πάρκο Domino με θέα τον ποταμό East River, στα πρότυπα των ψαροταβέρνων που βρίσκονται στα παραθαλάσσια μέρη της Ελλάδας. Την είδηση έβγαλε η δημοσιογράφος Jenifer Rosini-Gentile στην ιστοσελίδα Greenpointers.com. Θα ειδικεύεται σε ψάρια και θαλασσινά και είναι δημιούργημα του παλαίμαχου αρχιμάγειρα Τζέιμς Παλούμπη, ο οποίος ασχολείται με επιχειρήσεις σίτισης επί 28χρόνια. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η ποικιλία η οποία περιλαμβάνει χωριάτικη σαλάτα, σαγανάκι, σπανακόπιτα για την οποία ο κ. Παλούμπης χρησιμοποιεί τη συνταγή που κληρονόμησε από τη γιαγιά του. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται καλαμάρι, μπρανζίνι και μεζέδες με πίτα. Τα κύρια πιάτα χωρίζονται σε δύο μέρη τα οποία έχουν τις ονομασίες «από τη θάλασσα» και «από τη ξηρά». Από το ένα μέρος σερβίρονται ψάρια και θαλασσινά και από το άλλο μέρος κρεατικά, σουβλάκι, παϊδάκια, μουσακάς. Ακόμη, υπάρχει ποικιλία ελληνικών κρασιών από το νησί της Σαντορίνης και άλλα μέρη της Μεσογείου.

FOR MORE TOPICS AND NEWS IN THE PRINTED EDITION OF ESTIATOR.

SUBSCRIBE FOR ONLY $60 PER YEAR.

CALL: (212) 957-5016 or EMAIL: ESTIATORMAGAZINE@GMAIL.COM

HOME PAGE , ,

Related Posts

Comments are closed.