Γεγονότα-Ειδήσεις ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2024

Posted by at 11 August, at 07 : 09 AM Print

Ταξίδι στην Jamaica, μια εβδομάδα Ελληνικού γλεντιού

TA ΑΣΤΕΡΙΑ PRODUCTIONS διοργανώνουν για 9η χρονιά την Εβδομάδα Ελληνικού Γλεντιού, με ένα ταξίδι στο εξωτικό νησί της Τζαμάικας. Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί από τις 11-18 Ιανουαρίου 2025, σε ένα ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο 5 αστέρων, το Princess Hotel & Resort. Στο ξενοδοχείο θα πραγματοποιηθούν μουσικές βραδιές από ελληνική ζωντανή μουσική ορχήστρα. Όλα τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι Junior Suites Ocean View, adults only, all inclusive, περιλαμβανομένου και τις μεταφορές. Το εισιτήριο είναι $2,595 το άτομο, βασισμένο στην διπλή διαμονή, ατομική διαμονή υπάρχει διαθέσιμη. Τα αεροπορικά εισιτήρια δεν περιλαμβάνονται στην τιμή. Για κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες: 703-371-9898

Σημαντική διάκριση για ελληνικό εστιατόριο στο Κέμπριτζ

Δυο Ελληνοαμερικανοί εστιάτορες, τα αδέλφια Γεώργιος Μπορέτος και ο μεγαλύτερος αδερφός του, Θέμης, ήταν μεταξύ των 18 τιμώμενων προσώπων στο πλαίσιο του Προγράμματος Legacy Award Program, που επιβραβεύει επιχειρήσεις με μακρά προσφορά στην κοινότητα του Δήμου του Κέμπριτζ στην Μασαχουσέτη.

Τα δύο αδέλφια έχουν γράψει την δική τους ιστορία στον χώρο της εστίασης, με δυο διαφορετικά εστιατόρια: Το «Greek Corner Restaurant» και το «The Arlington Restaurant and Diner».

Να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα Επιχειρηματικής Κληρονομιάς αφορά επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν για περισσότερα από 25 χρόνια.

Υποτροφίες 350.000 του PanHellenic Scholarship Foundation

Πάνω από 160 συμμετέχοντες, υπότροφοι και απόφοιτοι του ιδρύματος PanHellenic Scholarship Foundation, αλλά και κορυφαίοι εκπρόσωποι της βιομηχανίας και νέοι επαγγελματίες, συμμετείχαν στο ετήσιο γεύμα του Ιδρύματος, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ελληνική πρωτοβουλία και ευγενώς χρηματοδοτήθηκε από τον Νικόλαο Αλέξο.

Ο Διαχειριστής John Manos και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Eunice Buhler, ανακοίνωσαν ότι στην Τάξη του 2024 του Ιδρύματος Υποτροφιών, απονεμήθηκαν πάνω από $350,000 σε υποτροφίες.

Οι αποδέκτες της Υποτροφίας Ηγεσίας, χορηγούμενοι από το Ταμείο Αναγέννησης, επέστρεψαν για να λάβουν την ανανεώσιμη υποτροφία τους.

Οι υποτροφίες του 2022, Helen Georgitsos, Zoe Pozios και Alexia Maniadaki ανέβηκαν για να παραλάβουν την τρίτη και τελευταία επιταγή υποτροφίας τους.

Οι υποτροφίες του 2023, Christopher Alexopoulos, Andreana Kekempanos, Emma Robinson και Andrew Theophanous, παρέλαβαν τη δεύτερη επιταγή τους.

Το Σαββατοκύριακο κορυφώθηκε με την Τελετή Απονομής Βραβείων και Γκαλά του 2024. Το Γκαλά παρουσίασαν οι παρουσιαστές του NBC Chicago, Kate Chappell και Alex Maragos.

Πρωτοποριακός κολοσσός της εστίασης

Σε έναν πρωτοποριακό κολοσσό της εστίασης εξελίσσεται η φίρμα της CAVA, προχωρώντας σε επέκταση με τη λειτουργία νέων καταστημάτων σε διαφορετικές Πολιτείες, εκτοξεύοντας παράλληλα και τη μετοχή της στο Χρηματιστήριο.

Η ιστορία της CAVA ξεκινά το 2006, όταν οι ιδρυτές Ted Xenohristos, Ike Grigoropoulos και Dimitri Moshovitis, ένωσαν αρχικά τις δυνάμεις τους ανοίγοντας ένα εστιατόριο πλήρους εξυπηρέτησης, με την επωνυμία Cava Mezze, στο Ρόκβιλ του Μέριλαντ.

Όπως αναφέρει η έκδοση Qsrmagazine, ήθελαν, με τον τρόπο τους, να τιμήσουν τους γονείς τους, οι οποίοι ήταν Έλληνες μετανάστες και απασχολήθηκαν και οι ίδιοι στην εστίαση, με πρώτο βήμα ένα μενού εμπνευσμένο από συνταγές της παιδικής τους ηλικίας.

Έχοντας πλέον δημιουργήσει μια αλυσίδα με καταστήματα σε πολλές Πολιτείες της Αμερικής, η CAVA έχει να υπερηφανεύεται, μεταξύ άλλων, ότι έβλεπε μπροστά ως προς την εξέλιξη της αγοράς, επενδύοντας, μεταξύ άλλων, στην ψηφιακή εξυπηρέτηση, πριν ακόμη το σύνολο των επιχειρήσεων στραφεί αναγκαστικά προς τα εκεί, κατά την ιδιόμορφη περίοδο της Πανδημίας.

FOR MORE TOPICS AND NEWS IN THE PRINTED EDITION OF ESTIATOR.

SUBSCRIBE FOR ONLY $60 PER YEAR.

CALL: (212) 957-5016 or EMAIL: ESTIATORMAGAZINE@GMAIL.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ,

Related Posts

Comments are closed.