Γεγονότα-Ειδήσεις ΙΟΥΛΙΟΣ 2024

Posted by at 13 July, at 13 : 00 PM Print

Οι παραγωγοί, οι εθελοντές και τα στελέχη του Cosmos Fm, σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους τιμώμενους.

Η τελετή απονομής του 29ου Φιδιππίδειου Bραβείου του κοινωφελούς ραδιοφώνου «Cosmos-FM», και του μητρικού οργανισμού GAEPIS (Greek American Public Educational System), στο Union League Club του Μανχάταν συνέπεσε με τον εορτασμό της 37ης επετείου της ιδρύσεως του GAEPIS και του «Cosmos-FM». Ήταν η πρώτη φορά στην 29ετή ιστορία του θεσμού που απονεμήθηκαν την ίδια χρονική στιγμή δύο ομώνυμα βραβεία: Στην Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ). Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας Ντίνος Κωνσταντίνου και ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλης Φυρίλλα, καθώς και ο διευθυντής του Γραφείου του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Χαρακόπου. Ο Ανδρέας Κραμβής, προέβη σε δωρεά της τάξεως των $15.000 με την προϋπόθεση την προσφορά από τους συνδαιτυμόνες άλλων $15.000 προς το ραδιόφωνο «Cosmos-FM”.

Ο πρόεδρος του GAEPIS και συμπαραγωγός της κυριακάτικης εκπομπής «Με δικά μας και δικά σας λόγια» Στέλιος Τακετζής, αναφέρθηκε με έκδηλη συγκίνηση στα νεανικά του χρόνια στην Αθήνα και πώς πληροφορήθηκε από την αείμνηστη μητέρα του ότι οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο. Ο συμπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Νίκος Νικολάου, παρουσίασε το αφιέρωμα προς την Κυπριακή Ομοσπονδία και την ΠΣΕΚΑ, μέσα από ένα ειδικό βίντεο το οποίο περιελάμβανε στιγμιότυπα από τις δράσεις τους, καθώς επίσης και το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη. Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, κ. Φίλιπ Κρίστοφερ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την τιμή και μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο Φειδιππίδης έτρεξε 26 μίλια. Εμείς εξακολουθούμε να τρέχουμε και θα συνεχίσουμε να τρέχουμε, μέχρι να έρθει η νίκη.» Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, κ. Κυριάκος Παπαστυλιανού αναφέρθηκε στην πορεία της Ομοσπονδίας από της ιδρύσεώς της το 1970 μέχρι και σήμερα. Ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ρόουντ Άϊλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης και ο πολιτειακός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Μιχάλης Γιάνναρης απένειμαν διακηρύξεις μέσω των οποίων αναγνωρίζουν την προσφορά της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και της ΠΣΕΚΑ στην ομογένεια, στην Αμερική και κατ ́επέκταση στα εθνικά μας θέματα με έμφαση στο Κυπριακό. Την εκδήλωση οργάνωσε η διευθύντρια του σταθμού κα Ιωάννα Γιαννοπούλου και την παρουσίαση ο κ. Μιχάλης Στράτης, παραγωγός και στέλεχος του οργανισμού.

Ο Πρόεδρος του American Hellenic Institute, Νικ Λαριγκάκης, παρακολούθησε το Τέταρτο Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Ελευθερίας των Αρχόντων που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα. Ο κ. Λαριγκάκης υπηρετεί ως συμπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα – Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο Λαριγκάκης φιλοξένησε, υπό την αιγίδα του AHI και με την έγκριση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκου Δένδια, μια ενημέρωση αμυντικής πολιτικής για τα μέλη των Αρχόντων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, ως μέρος των παράπλευρων εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα με την ολοκλήρωση του συνεδρίου. Το American Hellenic Institute είναι ένα ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό κέντρο δημόσιας πολιτικής και think tank που εργάζεται για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και εντός της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Το ελληνικό ντάινερ-καφέ Island Coffee Shop στο Στάτεν Αϊλαντ καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά. Στο σημείο, 407 Manor Road, έσπευσε η Πυροσβεστική με ισχυρή δύναμη και δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές καθώς την ώρα εκείνη δεν υπήρχαν ούτε πελάτες, αλλά ούτε και εργαζόμενοι. Ο ιδιοκτήτης, Γιώργος Μπακράτσας, συγκινημένος, μίλησε για την καταστροφή της περιουσίας του. Ταυτόχρονα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους πελάτες, γείτονες, φίλους για τη συμπαράστασή τους και υποσχέθηκε ότι θα τα ξαναφτιάξει όλα από τις στάχτες.«Έχω πελάτες τεσσάρων γενεών εδώ. Έρχονται και θέλουν να μάθουν τι συνέβη. Με αγαπούν και τους αγαπώ κι εγώ. Δεν είναι πελάτες για μένα, είναι μια μεγάλη οικογένεια», είπε ο ιδιοκτήτης.

Αυτά είναι τα 10 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο για το 2024, σύμφωνα με ταβραβεία -που θεωρούνται τα Όσκαρ της παγκόσμιας υψηλής γαστρονομίας- πουαπονεμήθηκαν σε μια τελετή στο Wynn στο Λας Βέγκας στις 6 Ιουνίου 2024.

1. Disfrutar (Βαρκελώνη, Ισπανία)

2. Asador Etxebarri (Atxondo, Ισπανία)

3. Table by Bruno Verjus (Παρίσι, Γαλλία)

4. Diverxo (Μαδρίτη, Ισπανία)

5. Maido (Λίμα, Περού)

6. Atomix (Νέα Υόρκη)

7. Quintonil (Πόλη του Μεξικού, Μεξικό)

8. Αλχημιστής (Κοπεγχάγη, Δανία)

9. Gaggan Anand (Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη)

10. Don Julio (Μπουένος Άιρες, Αργεντινή)

FOR MORE TOPICS AND NEWS IN THE PRINTED EDITION OF ESTIATOR.

SUBSCRIBE FOR ONLY $60 PER YEAR.

CALL: (212) 957-5016 or EMAIL: ESTIATORMAGAZINE@GMAIL.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ,

Related Posts

Comments are closed.