Γεγονότα-Ειδήσεις ΙΟΥΝΙΟΣ 2024

Posted by at 9 June, at 14 : 55 PM Print

Το Σαββάτο 15 Ιουνίου στο ξενοδοχείο HILTON CHICAGO, θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο GALA του φιλανθρωπικού Ιδρύματος του οργανισμού PanHellenic Scholarship Foundation. Θα γίνει τελετή απονομής βραβείων και υποτροφιών συνόλου $250,000 σε 49 φοιτητές και θα ακολουθήσει δεξίωση με μουσική. Τελετάρχης της βραδιάς η Kate Chappell του NBC 5 News και τιμώμενο πρόσωπο με το βραβείο Paradigm 2024, ο Tim Tassopoulos (President & Chief Operating Officer, Chick-fil-A., Inc). Επισκεφτείτε το panhellenicsf.org για κρατήσεις και πληροφορίες για την εκδήλωση.
E-mail: info@panhellenicsf.org | 312.357.6432

Στις 21 Μαΐου 2024, στην Αστόρια πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και ο αγιασμός του τρίτου καταστήματος καφέ με την ονομασία Under Pressure Coffee καθώς και του νέου παντοπωλείου Athena που βρίσκεται σε ενιαίο χώρο, ακριβώς δίπλα. Τα καταστήματα βρίσκονται στο κέντρο της Αστόριας, δίπλα ακριβώς από το τρένο και συγκεκριμένα στην διεύθυνση 23-38 31st St, Astoria, NY 11105. Ιδιοκτήτες της επιχειρήσεις ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, Πήτερ Μάλο, Γιάννης Σταυρόπουλος και Γιώργος Γυρνάς, χρόνια στον χώρο της εστίασης και συνιδιοκτήτες και άλλων επιχειρήσεων. Τον αγιασμό τέλεσαν ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος και ο εφημέριος, π. Γεδεών Βαρύτιμος. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν φίλοι, συγγενείς και πελάτες των ιδιοκτητών. Ευχόμαστε καλές δουλειές!

Ένα μεγάλο τραπέζι γεμάτο παραδοσιακές γεύσεις στρώθηκε στα Νεστοχώρια της ορεινής Ξάνθης, και συγκεκριμένα στα Κομνηνά, με αφορμή την παρουσίαση του νέου βιβλίου «Κομοτηνή στο πιάτο», στην οικοτεχνία παραγωγής και επεξεργασίας μελιού της Γεύσης Τουλουμίδου. Η Θεανώ Πασχάλη και ο Ζαφείριος Τσάκος είναι οι συγγραφείς του βιβλίου, που κυκλοφορεί από την «Κάπα Εκδοτική». Οι δυο νέοι και δραστήριοι συγγραφείς, με προσπάθεια και αγάπη συγκέντρωσαν και κατέγραψαν 174 παραδοσιακές συνταγές, έτσι όπως πέρασαν από γενιά σε γενιά, μέσα στις αρχοντικές στη γεύση αλλά απλές στην εικόνα, κουζίνες των γυναικών που τις κράτησαν ζωντανές.

Ένας επιτυχημένος ομογενής επιχειρηματίας στο χώρο των εστιατορίων και η συζυγός του, έκλεισαν το τελευταίο εστιατόριό τους Κάπιτολ Χιλ στο Σιάτλ και επέστρεψαν στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον Θωμά Σουκάκο και την σύζυγό του, Ρεβέκκα, οι οποίοι, στο τέλος του περασμένου Ιανουαρίου έβαλαν τους τίτλους τέλους στο ιδιαίτερα δημοφιλές «Omega Ouzeri» στη συνοικία του Κάπιτολ Χιλ, αποφασίζοντας να μεταφέρουν τη βάση τους στην Ελλάδα και να ζήσουν μια εντελώς διαφορετική καθημερινότητα. «Το τέλος στο ‘Omega Ouzeri’: Η οικογένεια Σουκάκου κλείνει έναν κύκλο 40 ετών φαγητού και ποτού στο Κάπιτολ Χιλ», ήταν το περιεχόμενο του τίτλου της τοπικής έκδοσης Capitol Hill Seattle Blog, δείγμα της αποδοχής και της σημασίας που απέδιδαν στην επιχειρηματική δράση της οικογένειας Σουκάκου οι κάτοικοι του Κάπιτολ Χιλ. «Ήλθε η ώρα να περάσουμε περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα, περισσότερους περιπάτους στην παραλία, περισσότερο χρόνο για ανατολές και ηλιοβασιλέματα, να ξανασμίξουμε με την οικογένεια, να ανοίξουμε τις πόρτες στους φίλους για επίσκεψη, περισσότερη ηλιοφάνεια, λιγότερη βροχή, νέες εμπειρίες, νέα κεφάλαια», ήταν η συγκινητική ανάρτησή του.

Ο ομογενής επιχειρηματίας, Κώστας Παπακώστας, τα δύο τελευταία χρόνια επέστρεψε στην Ναύπακτο από την Νέα Υόρκη όπου ζούσε για δεκαετίες. Εκεί, έκανε οικογένεια, ενώ συνεχίζοντας την οικογενειακή επιχείρηση εστιατορίων, κατάφερε να πετύχει μαζί με τον αδερφό του. Μετά όμως από χρόνια, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ναύπακτο και να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του, αναζητώντας μια ποιοτικότερη ζωή, κοντά στον πατέρα του και την μητέρα του. Όλα φαίνονταν τέλεια, μέχρι το ταξίδι του στην Σιγκαπούρη, πριν περίπου 1,5 μήνα. Ο Κώστας που συνήθιζε να ταξιδεύει, αποφάσισε να κάνει το ταξίδι στην Ασία. Όταν επέστρεψε όμως, αισθάνθηκε έντονους πόνους και μεταφέρθηκε εκτάκτως σε νοσοκομείο της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε σπάσει το πάγκρεας, με πολλούς να θεωρούν ως αιτία δηλητηρίαση. Ο άτυχος Κώστας, νοσηλεύτηκε για περίπου 1 μήνα στην εντατική, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του. Όμως, τελικά δεν τα κατάφερε και απεβίωσε στο νοσοκομείο.

────────────

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $60 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 ή ΣΤΕΙΛΤΕ EMAIL: ESTIATORMAGAZINE@GMAIL.COM

HOME PAGE - Γεγονότα ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ,

Related Posts

Comments are closed.