Botrini’s  Rest. Athens

Posted by at 13 July, at 13 : 03 PM Print

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Της Τζίνας Καλλίτση

Το βραβευμένο εστιατόριο του σεφ Έκτορα Μποτρίνι , βρίσκεται στο Χαλάνδρι και εδρεύει σ’ ένα διώροφο σπίτι, πρώην δημοτικό σχολείο, με κεραμιδένια στέγη που περιβάλλεται από έναν καταπράσινο κήπο. Δημιουργήθηκε το 2011 μέσω του Botrini’s Project, ενός επιτυχημένου τηλεοπτικού προγράμματος που βασίστηκε στην ιδέα της προσφοράς ενός οράματος μέσω της γαστρονομίας σε νέους ανθρώπους που βρέθηκαν σε δυσχερή θέση. Το εστιατόριο βραβεύτηκε με το πρώτο του αστέρι Michelin το 2014, μόλις δυόμισι χρόνια μετά το άνοιγμα του. Στα χρόνια που ακολούθησαν, το εστιατόριο καθιερώθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια της χώρας.

Σκοπός του Έκτορα Μποτρίνι είναι να προσφέρει στους επισκέπτες του αυτό που ο ίδιος θεωρεί μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις. Το να μοιράζεσαι το φαγητό με αγαπημένα πρόσωπα. Ο σεφ συνεργάζεται με τον επίσης καταξιωμένο σεφ Νίκο Μπίλλη, ο οποίος έχει εργαστεί σε κορυφαία εστιατόρια.

Το εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι συνεχίζει να εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα και υποστηρίζει με συνέπεια την υψηλή γαστρονομία προσφέροντας δημιουργικές και πρωτότυπες γεύσεις. Σερβίρει δυο μενού γευσιγνωσίας: τον πιο σύντομο αλλά χορταστικό «Περίπατο» και το εκτενέστερο «Ταξίδι» ενώ διαθέτει μια εξαιρετική λίστα κρασιών που ξεπερνάει τις 1300 ετικέτες. Πριν από κάθε στάδιο έρχεται και μια κάρτα, όπου περιγράφει την έμπνευση που κρύβεται πίσω από κάθε σύνθεση ή μια περιεκτική και απίθανα καλογραμμένη ιστορία που συνδέεται με τις γεύσεις. Έκτορας Μποτρίνι

Ο Έκτορας Μποτρίνι είναι ένας ελληνοϊταλός σεφ γεννημένος και μεγαλωμένος στην Κέρκυρα. Η αγάπη του πατέρα του για τη μαγειρική τον ενέπνευσε να γίνει σεφ. Είχε την ευκαιρία να αποκτήσει γαστρονομική εμπειρία σε εστιατόρια βραβευμένα με 3 αστέρια Michelin στη Γαλλία και την Ισπανία και να δουλέψει μαζί με μερικούς σεφ παγκόσμιας κλάσης.

Συμμετέχει σε μια σειρά από γνωστά γαστρονομικά εγχειρήματα και είναι ο Chef-patron δύο εστιατορίων: του Botrini’s και του εστιατορίου Κερκυραϊκού Etrusco, ενός από τα πιο ιστορικά εστιατόρια της Ελλάδας που φέρει το όνομα του πατέρα του. Η κύρια συνεισφορά του Έκτορα Μποτρίνι στην ελληνική γαστρονομία είναι ότι έχει πιστωθεί –από τους σημαντικότερους κριτικούς γαστρονομίας– πως έχει θέσει τα θεμέλια για την εξέλιξη της ελληνικής κουζίνας και πως εκτός από καλύτερος σεφ της χώρας είναι ο άνθρωπος που δίδαξε τις μοντέρνες τεχνικές στους Έλληνες πελάτες και σεφ.

www.botrinis.com

uncategorized ,

Related Posts

Comments are closed.