Γεγονότα-Ειδήσεις ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2024

Posted by at 14 October, at 19 : 47 PM Print

ΤΟ «OLYMPIA DINER» ΕΒΑΛΕ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της «Daily Mail», το «Olympia Diner», που εδρεύει εδώ και περίπου 70 χρόνια στην περιοχή Νιούιγκτον του Κονέκτικατ, έβαλε πωλητήριο. Η οικογένεια Γαβρίλη, ιδιοκτήτρια της ντάινερ, έβαλε εν λειτουργία την ντάινερ στη λίστα ενός κτηματομεσιτικού γραφείου. Από πλευράς της οικογένειας Γαβρίλη, η οποία και είναι η τρίτη ιστορικά ιδιοκτήτρια του «Olympia Diner», δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη κατά πόσον η πώληση θα  σημάνει και την οριστική αναστολή λειτουργίας, όπως έχει συμβεί και με άλλες ιστορικές ντάινερ της Τριπολιτειακής Περιοχής τα τελευταία χρόνια Η «Olympia Diner» πέρασε υπό την ιδιοκτησία της οικογένειας Γαβρίλη το 1974, όταν εξαγοράστηκε από τον Μανώλη Γαβρίλη και την σύζυγό του, Ευφροσύνη. Μάλιστα, η κ. Γαβρίλη, μετά την εκδημία του συζύγου της, το 2001,αναγράφεται ως βασική ιδιοκτήτρια. Επί δικής τους ιδιοκτησίας, ο χώρος επεκτάθηκε, με την προσθήκη μιας επιπλέον τραπεζαρίας, το 1986,ενώ έγινε και ευρύτερα γνωστός με δεδομένο ότι αξιοποιήθηκε για κινηματογραφικές παραγωγές, όπως η ταινία «Jacknife» με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ MICHAEL P. GIAMPILIS

Ο πολλά υποσχόμενος ομογενής Έλληνας δικηγόρος Michael P. Giampilis και το στελεχωμένο γραφείο του στο Smithtown της Νέας Υόρκης, με γνώσης, πείρα και δυναμισμό, είναι έτοιμος να σας εξυπηρετήσει πάνω σε θέματα νομικής φύσης στον χώρο των εστιατορίων και όχι μόνο. Μεταξύ άλλων, στα θέματα που ειδικεύεται είναι τα εξής:-Εκπροσώπηση επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν αγωγές και έρευνες για το Εργατικό Δίκαιο της Ομοσπονδιακής και της Νέας Υόρκης (Representation of businesses facing Federal and New York Labor Law lawsuits and investigations).-Έμπειρος χειρισμός και εκπροσώπηση στον εμπορικό κλάδο: Δίκαιο συμβολαίων, κατασκευών και ακινήτων (Experienced Commercial Litigator handling: Contract, Construction and Real Estate Law).-Συναλλαγές ακινήτων και επιχειρήσεων (Real Estate and Business transactions).-Εταιρικές και LLC δικαστικές και συναλλακτικές εργασίες (Corporate and LLC litiga-tion and transactional work).-Εργασία διαθηκών και περιουσίας (Wills and Estate work) καθώς και με άλλα επαγγελματικά και προσωπικά θέματα δικαίου. Για πληροφορίες: (516) 739-5838 |mgiampilis@giampilislaw.com

ΑΛΛΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΝΤΑΙΝΕΡΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής έκδοσης «Connecticut Insider», ο Πήτερ Σερούκας και ο γιος του, Ντίνος, ολοκλήρωσαν πρόσφατα την επαναγορά του εστιατορίου «DinerLuxe», στο Νιου Μίλφορντ του Κονέκτικατ, το οποίο είχε κλείσει τις πύλες του το 2022. Πρόκειται για μια ντάινερ που αρχικά ιδρύθηκε από την οικογένεια Σερούκα, το 2014, αλλά πωλήθηκε σε νέους ιδιοκτήτες το 2019, οι οποίοι, ανέστειλαν τη λειτουργία του στα τέλη του 2022. Η οικογένεια Σερούκα έχει στόχο να επαναλειτουργήσει το «DinerLuxe» ακόμη και μέσα στο φθινόπωρο. Η καινοτομία σε σχέση με το παρελθόν είναι πως η επιχείρηση θα αξιοποιήσει τις πλατφόρμες εξωτερικών παραγγελιών και διανομής φαγητού, όπως είναι η DoorDash και η GrubHub, ενώ θα παρέχει ακόμη και υπηρεσίες catering.

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ LINDENCREST DINER, NY

Η οικονομική δυσπραγία οδήγησε μια ακόμη ντάινερ ομογενειακής ιδιοκτησίας στην περιοχή του Λονγκ Αϊλαντ σε οριστικό λουκέτο. Αυτή τη φορά ήταν η «Linden-crest Diner», που λειτουργούσε στη διεύθυνση 330 W Montauk Hwy, στην περιοχή του Λίντενκρεστ, με τους ιδιοκτήτες Ανδρέα Ατσιδάκο και Φώτιο Σκλαβουνάκη, να αναρτούν ένα συνοπτικό ευχαριστήριο σημείωμα προς το κοινό, πάνω στην κλειδωμένη πόρτα του εστιατορίου τους, ανακοινώνοντας την απόφασή τους.«Με βαριά καρδιά, ανακοινώνουμε ότι, εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών, το Λίντενκρεστ Ντάινερ κλείνει. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πελάτες και το προσωπικό μας που έκαναν, τα τελευταία 39 χρόνια, αυτό το ντάινερ όσο επιτυχημένο ήταν…».

NICK’S PIZZA, UPPER EAST SIDE, ΝΥ

Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες στο Upper East Side, η Nick’s Pizza ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο υπό την ηγεσία των αδελφών Jimmy καιPeter Levantis. Με βαθύ σεβασμό για το ιστορικό παρελθόν του εστιατορίου, οι αδερφοί Λεβάντη είναι έτοιμοι να φέρουν φρέσκια ενέργεια στο αγαπημένο ιταλοαμερικανικό κατάστημα, ενώ θα συνεχίσουν να τιμούν την κληρονομιά που δημιούργησε ο θείος τους, Nick Angelis, και ο πατέρας τους, Jimmy Levantis.

Η Nick’s Pizza, ιδρύθηκε το 2002, και έγινε γρήγορα γνωστή για τις λεπτές και τραγανές πίτσες της και την σάλτσα ντομάτας. Τώρα, καθώς τα αδέρφια αναλαμβάνουν τα ηνία, στοχεύουν να διατηρήσουν την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, αλλά και να την ανανεώσουν σε πολλά επίπεδα. Επώνυμα πιάτα όπως πίτσες με λεπτή κρούστα, απλή αλλά γευστική σάλτσα ντομάτας και σπιτική μοτσαρέλα θα παραμείνουν στην καρδιά του μενού. Η ανακαίνιση στον χώρο, συνδυάζει τη ζεστασιά του παρελθόντος με τις σύγχρονες πινελιές. Έχει προστεθεί ένα νέο μπαρ με πλήρεις υπηρεσίες ποτού. Η πιτσαρία ακόμη διατίθεται για κοινωνικές εκδηλώσεις, meetings και εορτασμούς. Αναφορές με άρθρα έχουν γίνει στηνNew York Times, USA Today και το Zagat.

ΕΝΑΣ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ «ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΕΙ».

Το «Sutton Café Restaurant» βρίσκεται στη διεύθυνση 1026First Avenue, ανάμεσα στις οδούς 56η και57η στο Μανχάταν, και είναι ένα από τα κλασικά αμερικανικά ντάινερς που συνεχίζουν να προσφέρουν τη ζεστή ατμόσφαιρα, τη γρήγορη εξυπηρέτηση, το εκτενές μενού και τις γενναιόδωρες μερίδες. Ο ιδιοκτήτης Ιωάννης Μανωλίδης κατάγεται από τον Βόλο και η σύζυγός του Βέρα από τη Λήμνο. Ήρθε στις ΗΠΑ για σπουδές και εκπαιδεύτηκε ως μηχανολόγος μηχανικός, αλλά διαπίστωσε ότι η εστιατορική βιομηχανία ήταν πολύ πιο επικερδής εκείνη την εποχή (1991)από τις δουλειές στη μηχανική. Αυτό, σε αντίθεση με το σήμερα, όπου μετά την Πανδημία, τα πράγματα στον χώρο της εστίασης, παρά ότι «υπάρχει κάποια βελτίωση, αλλά είναι μικρά βήματα, και ειλικρινά, είναι αποθαρρυντικό», όπως είπε ο κ. Μανωλίδης μιλώντας στον Εθνικό Κήρυκα, και εστιάζοντας στο υψηλό κόστος λειτουργίας της επιχείρησης». Αλλά, πρόσθεσε, είναι «ένας πεισματάρης Έλληνας» και «δεν τα παρατάει». Το εστιατόριο Sutton Cafe στο Μανχάταν είναι ανοιχτό επτά ημέρες την εβδομάδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ESTIATOR. 

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΟ $60 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. 

ΤΗΛEΦΩΝΕΙΣΤΕ: (212) 957-5016 Η ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΜΑΙΛ: ESTIATOR@ESTIATOR.COM

HOME PAGE ΓΕΓΟΝΟΤΑ , ,

Related Posts

Comments are closed.